Hírek

Egy pillanatra elborzadt, amikor Horvátország a tizenegyedik percben gólt lőtt Brazíliának.

Egy bundabotrány megelőzése

Kinek drukkol a pápa? – The Tablet


Címkék: , , , ,

Ferenc pápa köztudottan futballrajongó. Gyanítható, hogy a világbajnokságon is  Argentinának drukkol, ám Brazília elnöke szerint ezzel igazságtalan előnyhöz juttatná kedvenc csapatát. Amint  a The Tablet című angol katolikus hetilap Óscar Urbina Ortega kolumbiai érsek értesülésére hivatkozva hírül adjaDilma Rousseff elnökasszony a Vatikánban tett februári látogatása során két dolgot kért a pápától: intézzen üzenetet a vébé résztvevőihez – ez meg is történt –, és „maradjon semleges. Nem volna ugyanis fair, ha Argentina győzelméért imádkozna”.

Az érsek szerint  – aki a múlt héten a „Populorum Progressio” Alapítvány Latin-Amerikáért nevű szervezet vezetőségének tagjaként Rómában tartózkodott – a pápa megígérte, hogy  „mindenkiért imádkozni fog”. Ferenc állítólag azt is megjegyezte, hogy  „egy pillanatra elborzadt”, amikor Horvátország a tizenegyedik percben gólt lőtt Brazíliának. (Mérleg)

  ,

12345

3 csillag az 5-ből. 1 ajánlás alapján


  • via WordpressA hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.


Ajánlott cikkek: