Idegen nyelven

„Értelmes ember nem várhatja, hogy egyvalaki máról holnapra véghezvigyen minden szükséges reformot, de öt éven belül elképzelhető a paradigmaváltás. Ezt láthattuk már a lotaringiai IX. Leó pápánál (1049–54), VII. Gergely reformjainak előkészítőjénél, a 20. században pedig XXIII. Jánosnál (1958–63), aki összehívta a II. Vatikáni Zsinatot. Ma azonban mindenekelőtt ismét nyilvánvalóvá kell tenni az irányt. Nem […]

Ferenc pápa paradoxona

HANS KÜNG írása az argentin pápa előtt álló feladatokról (angolul).


Hans Küng wird 80„Értelmes ember nem várhatja, hogy egyvalaki máról holnapra véghezvigyen minden szükséges reformot, de öt éven belül elképzelhető a paradigmaváltás. Ezt láthattuk már a lotaringiai IX. Leó pápánál (1049–54), VII. Gergely reformjainak előkészítőjénél, a 20. században pedig XXIII. Jánosnál (1958–63), aki összehívta a II. Vatikáni Zsinatot.

Ma azonban mindenekelőtt ismét nyilvánvalóvá kell tenni az irányt. Nem a zsinat előtt idők restaurációjáról van szó, mint a lengyel és a német pápa uralkodása alatt, hanem megfontolt, megtervezett és jól kommunikált reformlépésekről a II. Vatikáni Zsinat szellemében.”

Megjelent: NCR (National Catholic Reporter), 2013. május 21.

A cikk pdf-formátumban itt tölthető le »

  ,

12345

5 csillag az 5-ből. 4 ajánlás alapján

  • A hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.Ajánlott cikkek: