Jelzések

Némelyek megkísérelhetik helyreállítani azt a vallást, amely a múltban a hagyomány átadásával terjedt, és amelyet talán még olyan környezetben ismertek meg, ahol megmaradt és menedékre lelt a szekularizáció elől. De ellenőrizniük kellene, hogy vágyukat maga a hit sugallja-e, vagy mindenekelőtt a hagyomány bármely formájához való kötődés és általában a modernitással szemben tanúsított ellenséges magatartásuk.

Hit- és erkölcstan az iskolában?

Egy (megkérdőjelezhetetlenül) katolikus álláspont


Címkék: , , , , , ,

JOSEPH MOINGT jezsuita teológus (sz. 1915) (!) árnyalt töprengése egy Magyarországon most épp időszerű anaktonizmusról, a Mérleg 2010/3–4. számából.

Az Átadható-e a hit? című tanulmány itt olvasható. ,

12345

5 csillag az 5-ből. 5 ajánlás alapján

  • A hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.

  • Érdekes, és bizonyára nagyon igaz is. Mondjuk ilyen szemléletben is lehet tanítani hittant az iskolában, legalábbis nekem iskolai hittanárként ez is a célom (sok minden más mellett). Szóval nem nagyon értem, mi köze ennek a kötelező iskolai hitoktatáshoz, amit a cím alatti szöveg sugall. - -Ajánlott cikkek: