Hírek

„Ószövetségi mintákból kiindulva egy papa-mama-gyerekek családmodellt építeni egy kicsit nehéz lenne” – mondja a teológusnő, aki éppen ezért nem gondolja egyértelműnek a Biblia álláspontját. A legszomorúbb probléma egyébként a vallásos eredetű genderellenes uszításokkal kapcsolatban, hogy azok köszönő viszonyban sincsenek például a II. Vatikáni Zsinat szellemiségével, mely szerint ha az egyház nem találja meg a dialógust az adott kor emberével, az csőlátású, ítélkező prófétai szerephez vezet, amelynek gyakorlója nem képes Isten jelenlétét meglátni az egyházon kívül.

Homoszexualitás a Bibliában – genderviták tudományos és egyházi fronton

Magyar Narancs Online, 2014. június 21.


Címkék: , , , , , ,

A Friedrich Ebert Alapítvány második alkalommal szervezte meg estébe nyúló konferenciáját csütörtökön. Az első alkalommal a lengyelországi és szlovákiai genderellenes harcok hátterét járták körül a meghívott szakértők. Most azonban katolikus egyházi képviselők szálltak (egymás között is) vitába, illetve megismerhettük a téma francia kontextusát is.

„Ez egy olyan közeg, ahol mindenki kíváncsi a másik véleményére” – kezdi nyitóbeszédét Pető Andrea (vele készített interjúnk itt olvasható), az est moderátora, hiszen azért gyűltek össze különböző gondolkodású emberek, egyházi képviselők, férfiak és nők, hogy folytassák a párbeszédet a társadalmi nemek egyenlőségének kérdésében. Mely kérdést egyébiránt Gabriele Kuby, a fundamentalista-katolikus körökhöz tartozó német szociológus – aki a Nemek forradalmacímű könyvével járul hozzá a genderellenes félelemkeltéshez, hiszen többek között azt írja, hogy a genderelmélet a pedofília elfogadásáért és az erkölcsi normák megszüntetéséért harcol – közpénzből finanszírozott előadásain mostanában „a szabadság perverziójának” nevez.

Csendes-Erdei Emese írásának teljes szövegét lásd a Magyar Narancs Online weboldalán.

,

12345

3 csillag az 5-ből. 1 ajánlás alapján


  • via WordpressA hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.


Ajánlott cikkek: