Vendégszöveg

’56 után sok nyugati, aki a térképen nem is nagyon tudta betájolni Magyarországot, érvelhetett volna azzal: mi közük a magyarokhoz? Vívják meg a saját harcukat. Mégsem tették, sőt, honfitársaink segítéségre siettek.

Szolidaritás

RÓNAY TAMÁS – Népszava Online


 

 

Az 1956-os forradalom leverése után Ausztria felé körülbelül 175 ezren, Jugoszlávia irányába pedig 20 ezren hagyták el Magyarországot. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága 197 ezer magyar menekültről tudott. Bár akkor itthon úgy éreztük, cserben hagyott minket a Nyugat, az, amit kiváltképp Ausztria a magyar menekültekért tett, mindmáig példaértékű.

Semmi közünk a szíriai, eritreai, vagy szomáliai bevándorlókhoz, ne élősködjenek rajtunk, „magyar embereken” – hangzik manapság a magyar kormány érvelése. Ám ha ezt vesszük alapul, ’56 után sok nyugati, aki a térképen nem is nagyon tudta betájolni Magyarországot, érvelhetett volna azzal: mi közük a magyarokhoz? Vívják meg a saját harcukat. Mégsem tették, sőt, honfitársaink segítéségre siettek.

Tovább Rónay Tamás írásához a Népszava Online-on »

 

 

  ,

12345

3 csillag az 5-ből. 1 ajánlás alapján


  • via WordpressA hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.


Ajánlott cikkek: