Hírek

A Hittani Kongregáció prefektusa, Gerhard Ludwig Müller bíboros és főpaptársai szinte példátlan támadást intéznek a pápa ellen azzal a könyvvel, amely jövő szerdán jelenik majd meg egyszerre több országban.

Háború a pápa ellen

RÓNAY Tamás írása – Népszava Online, 2014. szeptember 26.


Címkék: , , , ,

Ferenc pápa megválasztása után reménykedhettünk abban, elindul valami az egyházban. Az egyházfő számos gesztusával jelezte, hogy átfogó változásokat is elindítana, sőt, amikor egyházi vezetőkkel találkozott, késznek mutatkozott arra, hogy akár a pápa primátusáról is vitát nyisson.

Az lehet azonban az érzésünk, könnyebb a más vallásúakkal szót értenie, mint saját bíborosaival. A konzervatívabb főpapok mintha egyre erősebbnek éreznék magukat. Ez azért is nagyon aggasztó, mert jövő vasárnap kezdődik el az a családról szóló rendkívüli püspöki szinódus, amelyet több nyugati médium már-már zsinati rangra emel. Reményeik szerint olyan témákról ejtenek majd szót, amelyek már régóta foglalkoztatják a közvéleményt. Őszintén beszélnek az elváltak és újraházasodottaknak kiszolgáltatandó szentségekről, a melegek kapcsolatának elismeréséről, a családtervervezésről, sőt, akár nők egyházi szerepéről. Olyan témák, ezek, amelyeket bizony, előszeretettel söpörtek szőnyeg alá a Vatikánban.

Tovább a Népszava cikkéhez »

L. még Andrea Tornielli elemzését honlapunkon »

,

12345

3 csillag az 5-ből. 1 ajánlás alapján


  • via WordpressA hozzászólások és trackbackek engedélyezve vannak, a visszajelzések moderáltak. Trackback küldéshez használja ezt a linket: Trackback URL.


Ajánlott cikkek: